energiebeheersing voor iedereen


Renovatiecoaching via de energieaudit


Bent u van plan uw woning te renoveren? Grote of kleine plannen, dit is het aangewezen moment om een energieaudit te laten uitvoeren. De concrete tips kunnen u op termijn duizenden euro's besparen. Wist u dat in een gemiddelde woning tot 32% aan energie bespaard kan worden? Dit kan vaak met zeer eenvoudige ingrepen gerealiseerd worden.

In de eerste plaats moet worden uitgezocht waar de grote energievreters zich bevinden. Zodra die bekend zijn, kan worden gezocht naar maatregelen en oplossingen om het energieverbruik na de verbouwing terug te schroeven.

Een energieaudit geeft antwoord op de vragen waar, hoeveel en op welke manier energie in uw woning kan worden bespaard. Er kan een onderzoek gebeuren naar het verwarmingssysteem, de isolatie van de woning, het gebruik van zonne-energie, sanitair water….

Kortom, de energieaudit geeft u een volledig inzicht in de energiehuishouding en energiepijnpunten van uw woning. Bovendien krijgt u een lijst met energiebesparende maatregelen op maat van uw woning. Het rapport geeft u ook een inschatting van de rentabiliteit van de maatregelen, rekening houdend met Vlaamse premies en fiscale steun.


Uw voordeel

 • Grote energiebesparing mogelijk indien de voorgestelde maatregelen worden uitgevoerd
 • Ook kleine renovaties komen in aanmerking
 • Zeer gedetailleerd inzicht in de energiestromen in uw woning
 • Nuttige technische informatie over hoe de maatregelen correct kunnen worden uitgevoerd

 • PROMOTIE : het opstellen van een EPC certificaat is inbegrepen in de kostprijs van de energieaudit, mits de renovatie wordt uitgevoerd binnen 2 kalenderjaren na afgifte van het auditrapport.


Werkwijze van de energieaudit


·        We komen bij u thuis langs om de woning energetisch in kaart te brengen:

 • analyse van de bestaande muren, deuren en vensters
 • we gaan na in welke mate uw woning geïsoleerd is
 • we controleren hoe u uw woning verwarmt en hoe u warm water maakt (opwekking, regeling, distributie en afgifte)

·        U kunt het bezoek ter plaatse vergemakkelijken door:

 • uw facturen van gas, stookolie, elektriciteit klaar te leggen
 • eventuele facturen of technische informatie van vroegere ingrepen op energievlak (dakisolatie, vernieuwen stookketel of boiler, …) klaar te leggen

·        We voeren de verzamelde gegevens in door de overheid erkende software in en simuleren verschillende alternatieven en terugverdientijden

·        We bezorgen u het rapport dat bestaat uit :

 • een algemeen deel
 • toelichting bij de economisch interessante verbeteringen m.b.t. de muren, dak en vensters
 • toelichting bij de economisch interessante verbeteringen m.b.t. de verwarmingsinstallatie, de warmwaterproductie en eventuele installaties voor hernieuwbare energie
 • tips om dagelijks energie te besparen en gratis monitoring van uw verbruik

·        We bezorgen u de factuur


Kostprijs


Een energieaudit opstarten voor een gemiddelde woning is helemaal niet duur, u verdient de kostprijs binnen het jaar terug met uw energiewinst. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat, we geven u steeds gratis en vrijblijvend de meest scherpe offerte van het moment.

Indien er geen bouwkundige plannen aanwezig zijn op schaal van 1/50 meten we uw woning volledig op en rekenen hiervoor geen extra kosten aan.


UW VOORDEEL:

We stellen gratis een EPC type A certificaat op voor uw woning (vereist bij verkoop of verhuur, 10 jaar geldig), mits de overeengekomen energiebesparingsmaatregelen worden uitgevoerd binnen 2 kalenderjaren na afgifte van het auditrapport.